top of page
Doctor with Files

U dijagnostici fizikalne medicine i rehabilitacije u osnovi učestvuje fizijatar,

ali tu mogu pomoći i drugi doktori u zavisnosti od prirode Vašeg zdravstvenog problema. Precizno određena dijagnostika lekara, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije (fizijatra), je veoma bitna jer ona određuje stepen i prirodu povrede, a to je prvi i osnovni korak za dalji savet prilikom lečenja. Fizijatar svojim stručnim iskustvom u dijagnostici stanja i povreda, kao i nekih telesnih nepravilnosti, određuje programe rehabilitacije radi poboljšanja Vaše pokretljivosti i potpunog oporavka Vašeg lokomotornog sistema.

Detaljan specijalistički pregled fizijatra metodom ultrazvučnog ispitivanja mekih tkiva je osnova za postavljanje tačne dijagnoze i određivanje adekvatne individualne fizikalne terapije. Upravo to čini našu ordinaciju jedinstvenom u podizanju Vašeg opšteg zdravstvenog stanja.

Dijagnostika

MS158873 copy.jpg

Obratite pažnju da Vam postavljanje dijagnoze i propisivanje fizikalnih terapija učini niko drugi (fizioterapeut, strukovni fizioterapeut, viši strukovni fizioterapeut,itd) sem lekar specijalista fizijatar,

jer to je jedini pravi put do Vaseg potpunog oporavka.

Fizioterapeuti samo obavljaju praktične terapije metodama koje je prethodno odredio isključivo lekar specijalista fizijatar i samo na taj način mogu ispravno da usmeravaju terapiju u pravom cilju omogućavajući našem telu da funkcioniše bez bola i da se lakše kreće.

Primenom metode ultrazvučnog pregleda mekih tkiva precizno se mogu postaviti dijagnoze kod:

1. Povreda tetiva (njihovih oštećenja, zadebljanja, istegnuća kao i prisustvo tečnosti ispod njihovih ovujnica)

2. Oštećenja ligamenata

3. Povreda mišića i prisustvo tečnosti u povređenoj zoni)

5. Zapaljenja i degenerativne u zglobovima i okolnim strukturama

6. Suženja prostora tzv. „Karpalni tunel“​

7. Prisustva drugih struktura u mekim tkivima i zglobovima (metal, staklo i slično)

bottom of page